Snart blir det forbudt å fyre med fossil olje i hus og hjem. Det betyr at alle som har oljefyringsanlegg må bytte ut dette med andre, fornybare energikilder.

Det nærmer seg fristen for å finne alternativ til oppvarming. Stortinget har vedtatt at i 2020 blir det forbudt å fyre med fossil olje i norske hus. Den tradisjonelle oljefyren må dermed erstattes med andre løsninger. I dette arbeidet er det svært viktig å huske på at en sanering av oljefyringsanlegget også omfatter tømming, rensing og fjerning av selve oljetanken på en miljømessig forsvarlig måte.

Mange tror at de enkelt kan fylle den tomme tanken med stein og jord for så å la den ligge i fred og ro, slik er det ikke. De fleste kommuner tillater ikke at tanken blir liggende, så sant det er mulig å få den fjernet. Miljødirektoratet anbefaler at du uansett krav fra kommunen renser, graver opp og fjerner tanken.

Nå har Finnmark Gjenvinning AS kampanje på rens og fjerning av fyringsoljetank. Vi kommer til deg for gratis befaring og vurdering!

Ta kontakt med oss på tlf: 78 44 00 66, eller mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Husk også at du fortsatt kan søke støtte fra Enova.